Tidlig høsten 2002 ble vi kontaktet av Marie Angelsen på Jørpeland, hvor hun entusiastisk fortalte om planene for en aksjon til inntekt for Nytt Håp i regi av en tverrkirkelig barnearbeider- komite på stedet. Aksjonen innbragte 11.556 kroner til Gatebarnprosjektet!

images/ruben1.jpg (34931 bytes)Ruben i aksjon som skopusser

Aktivitetene var knyttet opp til pengeinnsamling. Tanken var at de skulle gjenskape et miljø med ”gatebarn” for å anskueliggjøre temaet. Noen av barna var derfor utkledd som gatebarn. Noen pusset sko, noen solgte frukt og noen solgte kort fra Afrika, mens andre var bilvakter. I tillegg var det salg av kaker, vafler o.l.

Det var tre mål med aksjonen:

  • Å presentere kristent barne- og juniorarbeid representert ved korps, speidere, barnekor og søndagsskoler. Hver gruppe hadde en aktivitet.
  • Å formidle evangeliet til utenforstående.
  • Å samle inn penger til Nytt Håp.

Her forteller Marie Angelsen om inntrykket etter aksjonen: ”Me hadde vår siste sommardag, med blå himmel, sol og varme. Mykje folk samla seg, først til møte med sang av eit stort felleskor på over 100 barn, så andakt av Arild Brun-Svendsen.

Til slutt sang ei mor og datter ein flott gatebarnsang mens dei som skulle vera gatebarn kom fram. Me fortalde om prosjektet, og etter at samlingen var slutt, gjekk dei rundt som gatebarn og selde snop, epler, kort som eg hadde fått tilsendt frå Kongo, dei pussa sko, men slapp å tigga, for pengene sat laust.Levi og FredrikLevi og Fredrik

Levi og Fredrik

I tillegg til det var der aktivivteter som dei kristne barnelaga i kommunen stod for. Søndagsskulane delte ut gratis kake, men det var mulighet for å gi penger… Det blei reine 17.mai-stemningen i sentrum. Alle utgiftene var sponsa, så pengene gjekk rett til Gatebarnprosjektet.

Ansiktsmaling var populærtAnsiktsmaling var populærtDet er dobbelt så mykje som me har fått før på slike arrangement. Men ut over gleden over pengene, er det flott å sjå kva det gjer med barna å høyra om situasjonen for dei som er gatebarn.

Skopussarane synns det var slitsomt å jobba slik. Og det gjorde tydeleg inntrykk når eg fortalde om bil-passarane som måtte ut og jobba før dei kunne eta frokost. Og det at dei ropa på andre og delte med dei, gjorde inntrykk!” •

 

Foto: Lars Vatne