Fransisco

Nova Esperanca er et senter for fattige og foreldreløse. Det er bygd opp av Fransisco Mahanuque (bildet).  Fransisco var en av de absolutt første gateguttene som ble tatt inn på vårt gatebarnsenter i Maputo i 1995. I dag er Fransisco velutdannet. Han er pedagog og arbeider på den skandinaviske skolen i hovedstaden.

Marianna

Bestemødrene og enkene i Chianga er redningen for barna i dette svært fattige området.
Bilen vår snirkler seg fram på de smale, sandfylte veiene som leder oss fram til de enkle, fattigslige husene i Chianga. Det forundrer meg at noen kan bo og overleve her uten annet innkomme enn det jorda kan gi. Men så har de heller ikke mye ...

Edson og moren

Femten år gamle Edson Brigista har vært fire år på gatebarnsenteret. Før han kom til senteret, hadde han levd fire år på gata i Maputo, hovedstaden i Mosambik. I dag er dagen han igjen skal møte mor og sine søsken. Far har han aldri møtt.

Ny aktivitetsplass

Da vi besøkte gatebarnsenteret (Centro Juvenil Ingrid Chawner) få år tilbake, var den gamle aktivitetsplassen/lekeplassen et bedrøvelig syn. Røtter fra de store trærne, som kastet behagelig skygge under leken, hadde brutt opp store deler av det gamle betongdekket.

Ditt bidrag gir esultater

Som vi har skrevet tidligere, driver ikke Nytt Håp ”brannslukningshjelp” – engangshjelp til noen som er i akutt nød. De som er involvert i våre programmer i Maputo, Chimoio og Cuamba, har omsorgspersoner rundt seg, de får klær og mat og ikke minst, skolegang. Hvor mye hjelp den enkelte får, blir vurdert ut fra barnets behov.

Jose og Jørn Hoel

Sangartisten Jørn Hoel er nok kjent for de aller fleste, gjennom konserter, plateinnspillinger og TV-opptredener. Og ikke minst for sangene ”Ei hand å holde i” og ”Har en drøm”, som er blitt folkeeie.

Ruben i aksjon som skopusser

Tidlig høsten 2002 ble vi kontaktet av Marie Angelsen på Jørpeland, hvor hun entusiastisk fortalte om planene for en aksjon til inntekt for Nytt Håp i regi av en tverrkirkelig barnearbeider- komite på stedet. Aksjonen innbragte 11.556 kroner til Gatebarnprosjektet!

Kjell Magne Bondevik besøkte Gatebarnsenteret

Kjell Magne Bondevik på Gatebarnsenteret
I februar 2000 besøkte statsminister Kjell Magne Bondevik Gatebarnsenteret i Maputo under sin Afrika-reise. Senteret fyltes av sikkerhetsvakter og pressefotografer dagen da Kjell Magne Bondevik skulle komme.

Gatebarnsenteret deltar på varemesse

Senteret systue og verksteder for tresløyd og metallsløyd for å produsere artikler for salg som skal være en del av den økonomiske bærekraften i senteret. I tillegg til produksjon, skal verkstedene fungere som en del av undervisningen på senteret hvor guttene kan lære håndverk for å kunne ta med seg den kunnskapen videre igjennom livet.