Etter en lang reise gjennom Mosambik, har vi møtt tusener av barn i en vanskelig livssituasjon. Vi ser behovet for å sette barna i sentrum. Barna er de største taperne i Afrika i dag. Aids, døde foreldre, fattigdom, hungersnød, dårlig skoletilbud, hjemløshet, er noen av nøkkelordene som beskriver hverdagen for millioner av barn.

Men det nytter å hjelpe, her er et lite eksempel fra Chimoio: Vi fikk være med å bygge på et lite hus for hjemløse foreldreløse barn i juni. I september var huset ferdig, og det var innvielse med sang og taler. Fire foreldreløse barn fikk et nytt hjem, og vi kan ikke glemme de ordene som ene gutten sa i sin takketale: ”Dette er den største gaven jeg noensinne har fått, dere har gitt oss et nytt liv og nytt håp.”

Aldri før i menneskets historie er så mange barn blitt påført så stor grad av fysisk og psykisk lidelse som i dag. Jesus satte barna i sentrum, vi må gjøre det samme for at det skal bli noen forandring. Ansvaret er stort for oss som lever i Norge, som er verdens rikeste land. Men vi er i behov av flere faddere og støttepartnere for å kunne hjelpe flere.

Vi må ta et oppgjør med likegyldigheten i eget liv, vi må la oss engasjere for å vise kjærlighet og ansvar for medmennesker som lider.