Mellom latter og gråt er det ikke så lang vei i et barnehjerte. Da jeg reiste gjennom fire land i Afrika for å undervise på bibelseminarer i august og september, så vi mange barn som lekte og lo i disse landene.
Men på den lange reisen fikk jeg et lite innblikk i det som blir afrikanernes store tragedie i de kommende årene - sykdommen aids som vil ta millioner av liv.

Landene som er rammet, regner med at minst en tredjedel av barna vil bli foreldreløse.

Kan du høre den glade latteren som går over til sår gråt til barna som har mistet sin mamma og pappa? Hva kan jeg og du gjøre i en slik katastrofe, har ikke det hele for store dimensjoner for oss? Vil mesteparten av disse barna havne på gata i storbyene hvor de vil leve et nedverdig og ynkverdig liv uten noe håp?

Har ikke Jesus sagt at menigheten er hans legeme på jorden, og da Jesus gikk her nede brukte han sin kropp til å gjøre godt for de som led. Nå har menigheten fått denne oppgaven, og det er menigheten som kan gi håp og hjelp i denne situasjonen.
Det er ikke mulighet å bygge hundrevis av nye gatebarnsenter. Men vi kan hjelpe de afrikanske menighetene i en hjelpeaksjon for de foreldreløse barna. Dette kan gjøres på mange måter, og det er viktig at vi kan gjøre dette så snart som mulig.

Kampen om barna er knallhard i verden. Denne kampen foregår på flere plan. Millioner av reklamekroner blir satset hver dag for å få barn og ungdom til å kjøpe det siste av klær, musikk, sportsutstyr med mer. Åndskampen har også tiltatt. Her er det en kamp om påvirkning for å skape holdninger, ideer, og livssyn som er avgjørende.