Mer enn to tusen gategutter har fått et nytt liv og framtid. Jeg hadde andakten på Gatebarnsenteret en morgen, og fikk hilse på den gruppen som er der nå, og fikk en velkomstklem av dem alle. 

Jeg fikk dessverre en betennelse i en muskel i venstre fot, slik at jeg måtte utsette reisen til Mosambik i to uker. Dermed rakk jeg ikke 20-årsjubileet for Gatebarnsentret i Maputo. Det var leit. Men jeg fikk bo på Gatebarnsentret, nå, da jeg endelig ankom.

To kjekke gutter

Det er et Guds under det som har skjedd gjennom disse årene.

Vi fikk også en overraskelse i byen da vi skulle kjøpe et kamera til evangeliseringsteamet. Da vi kom inn i forretningen, som er en av de største i landet, kom en ung kjekk mann til oss. «Kjenner dere meg igjen», sa han. Vi måtte si at det var vanskelige, men han fortalte at han var på sentret for 15 år siden, var gift nå, og hadde ett barn. Han har fått jobb i denne store forretningen, og har et godt liv.

Vi hjelper mange til et sted å boNeste dag ringte en av de andre guttene som var i det første kullet, og han ville treffe meg. Han fortalte at han har kone og tre barn. Nå hadde han fått en ny jobb i et medisinsk firma. Han er også deltids-evangelist i menigheten.

Francisco

Jeg fikk også hilse på Francisco, som også var i det første kullet. Han har fått tatt universitetsutdannelse i barnevern, og underviser i den Skandinaviske skolen. Han underviser også i lærerutdannelsen for førskolelærere som Arve Gunnestad har startet. Det finnes mange slike gode historier.

Alle disse møtene ga meg en stor glede, og vi takker Gud for det nye livet de har fått, ja, det nytter å hjelpe barn i nød!