Paul er 11 år og nummer tre av seks søsken
Paul forteller: Det hele startet med at mamma avslørte at pappa hadde ei annen dame. Da flyttet pappa nordover med den nye dama. Jeg flyttet så etter, men «stemora» mi var ikke snill. Hun slo meg og behandlet meg dårlig.

Jeg orket ikke lenger å få kjeft og bank, så jeg bestemte meg for å flytte hjem igjen. Da jeg kom hjem, var ikke mamma der lenger. Hun hadde funnet en ny mann og hadde flyttet til Sør-Afrika. Jeg bodde da sammen med de andre søsknene mine. De to eldre brødrene mine, kommanderte meg til å gjøre forskjellig husarbeid. Hvis jeg ikke gjorde det slik de ville, eller jeg ikke var rask nok, slo de meg. Jeg likte det så dårlig at jeg bestemte meg for å rømme. 

PaulHvordan var første dagen på gata? Bildet: Paul sammen med kamerater på gata

- Jeg husker at jeg bare gikk rundt og kikka på alt det nye. Så traff jeg en gutt som het Zacarias som spurte om jeg ikke ville bli med ham. Jeg fikk lov til å sove på det stedet som gjengen hans holdt til. Jeg var litt redd, men jeg hadde ikke noe alternativ. Det var bedre enn å dra hjem, tenkte jeg. Etter en stund begynte Zacarias å kreve penger og mat av meg. Jeg var med de andre guttene rundt omkring i byen og så hvordan de skaffet seg penger.

- Det var lett å passe biler. Er du heldig er det nok å passe noen få biler pr. dag for å få nok til mat og slikt. Det hender jeg tigger også. Men som jeg begynte å fortelle, så kommer Zacarias og tar pengene mine. Han sier jeg må jobbe for ham. Det er ikke alltid jeg får penger til mat og da leter vi etter mat i søppeldunkene.

Hva gjorde du før du «rømte» til gata.?

- Jeg gikk på skole i to år. Men jeg husker ingen ting av det jeg lærte der.

Paul og Edgar

Hva er det du liker ved livet på gata?

- Her bestemmer jeg selv hva jeg skal gjøre. Jeg liker å gå rundt og tigge og passe biler.

Er du aldri redd for noe?

- Jo, jeg er redd for at vennene mine skal slå meg og ta fra meg maten og pengene mine.

Skjer det ofte at de slår deg?

- Hver gang jeg ikke gir dem det jeg har fått inn i løpet av dagen.

Hva tenker du om framtiden, Paul?

- Når jeg blir større skal jeg skaffe meg en jobb og tjene penger.

Vi har registrert at Paul har et stort sår i hodet og vi spør hvordan han har fått det. Han forteller at han løp over veien sammen med vennen sin da en bil traff ham i hodet. Han ble kjørt på sykhus og lå der i en uke. Den som kjørte på ham, kom så og hentet ham og leverte ham på gata igjen.