"Mor kan jeg ikke huske å ha sett noen gang"
Orlando er 13 år, og han har snart bodd på senteret i ett år. Han har fem søsken. Moren kan han ikke huske å ha sett noen gang, men faren bodde han sammen med til for ca. ett år siden, da han rømte til Maputo.

Han kommer fra et sted som heter Savalla og ligger ca. 300 km fra Maputo. En dag bestemte han seg for å reise hjemmefra, for han pleide å bli slått av faren sin. Han stjal penger fra faren og stakk av til Maputo, der han hadde en søster.

Mannen hennes likte ikke at han kom, og fortalte ham at han hadde giftet seg med søsteren og ikke med ham. Så han bad ham om å flytte. Da bestemte Orlando seg for å reise tilbake til Gaza sammen med en kamerat.

-Livet på gata i Gaza var ikke lett, forteller han, politiet var alltid etter oss og spurte om vi ikke hadde noe hjem å reise til. Så en dag bestemte jeg meg for å dra tilbake til Maputo. Der traff jeg Hortenzio (bildet til venstre), en av dem som jobber på senteret. Han spurte om jeg kunne tenke meg å flytte dit. Han lovte at han skulle komme tilbake neste dag og hente meg. Det gjorde de, og siden har jeg bodd her på senteret.

Hva var ditt første inntrykk av senteret?

-Fine hus og god mat. De hadde et godt program også, med mange aktiviteter. Jeg fikk fort nye venner, selv om jeg ikke akkurat er bestevenn med alle. Reginaldo er bestevennen min.

Hvorfor er han det?

Fordi han aldri provoserer eller lager trøbbel for meg.

Hva liker du ikke her ved senteret?

-Når noen lager bråk og ikke vil be om tilgivelse etterpå.

Hva ønsker du for fremtiden?

-Jeg ønsker å dra hjem til min familie og jobbe med dem på åkeren.