Elena August og Veronica

Elena August og datteren Veronica har i flere år vært innlemmet i bistandsarbeidet som Nytt Håp driver i Cuamba. Som unge jenter flest, drømte Elena om en god framtid for sin nyetablerte familie. 17 år gammel ble hun gravid, men mørke skyer..

Monica Domingos Alberto (18) ble foreldreløs da hun var tretten år. Siden 2014 har hun forsørget seg og sine tre søsken. De var knapt 1 år, 3 år og 11 år da moren døde. Faren forlot dem da minstejenta var nyfødt. Ved siden av å ta seg av familien, har tenåringen også klart å fullføre 10. klasse på skolen.

Fabio

For å unnslippe dem som ville banke dem opp, snek de seg inn i kapellet for å sove om natten. Fabiao syntes det var skummelt, men de fikk være i fred.

Vi har satt oss på murkanten i skyggen av et stort tre på gatebarnsenteret.

Constansio viser den forkrøplede hånden

For å varme den lille guttebabyen la moren han ved siden av ildstedet de kokte på. Det resulterte i brannskader som har preget han resten av livet.
Etter at kona døde for et år siden, har den fattige, arbeidsledige 65 åringen hatt ansvar for seks barn.

Gracio med Felizia og Claudina

Gracio var fire år da mor og far døde av aids. Åtte fattige barn ble foreldreløse. Om ikke det var nok, kom myndighetene og beslagla huset de bodde i.
Den fattige gutten er i dag en av 29 barn som er innlemmet i Nytt Håps fadderordning i Cuamba.

Isak

14 år gamle Isak er multifunksjonshemmet. Inntil nå har moren båret han på ryggen. 
Men så kom hjelpen.
Isak jubler når han får sitte i den spesialbygde vognen som er laget til han. Han forlanger den ene ekstrarunden etter den andre når han får prøvesitte sitt nye «fartsvidunder».

Abtonio

Gata var ”hjemmet” hans fra han var 12 til han var 15 år

Antonio har vært på senteret i Chimoio i 5 dager da jeg treffer han. Etter at moren døde, fikk faren ny kone. Han forteller at den nye kona til faren ikke ville ha noe med han å gjøre. Da også faren avviste han, flyktet han til gata...

To kjekke gutter

Mer enn to tusen gategutter har fått et nytt liv og framtid. Jeg hadde andakten på Gatebarnsenteret en morgen, og fikk hilse på den gruppen som er der nå, og fikk en velkomstklem av dem alle. 

Armando og moren

 Armando ble i mars 1997 gjenforent med familien sin, som den første ved Gatebarnsenteret. Da var han 13 år, og hadde vært på senteret ca. ett år. Dette intervjuet ble gjort i 1997, da han skulle hjem til familien.
-Jeg rømte hjemmefra fordi faren min døde.

Gategutten Paul

Paul er 11 år og nummer tre av seks søsken
Paul forteller: Det hele startet med at mamma avslørte at pappa hadde ei annen dame. Da flyttet pappa nordover med den nye dama. Jeg flyttet så etter, men «stemora» mi var ikke snill. Hun slo meg og behandlet meg dårlig.

Orlando

"Mor kan jeg ikke huske å ha sett noen gang"
Orlando er 13 år, og han har snart bodd på senteret i ett år. Han har fem søsken. Moren kan han ikke huske å ha sett noen gang, men faren bodde han sammen med til for ca. ett år siden, da han rømte til Maputo.

Teixeira

Vi satt og ventet på at de som spiste på gaterestaurantene skulle bli forsynte – så fikk vi spise restene.
”Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ble gategutt. Jeg skulle selge fisk, men brukte opp pengene på meg selv. Da turde jeg ikke gå hjem", sier Texeira.